1.11.2022 09:00:00 - 1.11.2022 10:00:00 Verkossa

Jaksamisen johtamisen vertaismentorointi

1.11.2022 09:00

Verkossa

Oletko yksin työyhteisön hyvinvoinnin haasteiden kanssa? Kaipaatko sparrikumppania, jonka kanssa voi tuulettaa ja saada uusia ideoita? Lähde mukaan vertaismentorointiin!

Vertaismentoroinnin tarkoituksena on tukea jäsentemme verkostoitumista ja vertaisoppimista yli organisaatiorajojen. Siten voimme edistää hyvinvoinnin toteutumista työpaikoilla. Vertaismentorointi sopii erityisesti kaikille HR:ssä ja johdossa tai esihenkilönä toimiville, jotka kohtaavat työssään vaikeitakin tilanteita liittyen työntekijöiden kuormitustekijöihin, sairastumiseen ja muutostilanteisiin.

Vertaismentorointi tarkoittaa ajatusten, kokemusten ja osaamisen jakamista toisen vertaisen kanssa. Molemmat mentoroinnin osapuolet toimivat toisilleen mentoreina, ja perinteistä mestari/kisälli eli mentori/aktori -asetelmaa ei ole.

Mielekäs oppiminen pohjautuu omakohtaiseen kokemukseen, aitojen kysymysten ja ongelmien ratkaisemiseen.

Osallistujan ei tarvitse olla kokenut konkari. Riittää, että on halu kehittyä ja kehittää omaa osaamistaan sekä kyky pohtia omaa rooliaan hyvinvointiteemoihin liittyen.

 

Vertaismentoroinnin toimintatavat:

  • Vertaismentorointiin kuuluu noin 1-3 tapaamista parin kesken 1.11.-15.12. Saatte vapaasti sopia jatkatteko tapaamisia myös ohjelman jälkeen.
  • Jokainen osallistuu omien aikataulujensa ja tilanteen salliessa. Saat aina kieltäytyä tapaamisehdotuksesta.
  • Saat ottaa niin moneen vertaismentoriin yhteyttä kuin haluat. Voitte myös sopia ryhmätapaamisia.


Aikataulu ja eteneminen:

Ilmoittautuminen vertaismentorointiin on auki 30.10. asti, jonka jälkeen saat kutsun Howspace-työtilaan. Työtila mahdollistaa sinulle sopivien sparrauskumppaneiden löytymisen.

Vinkit onnistuneeseen vertaismentorointiin -perehdytysinfo järjestetään tiistaina 1.11. klo 9-10. Infossa käydään läpi Howspace-työtilan käytänteitä ja saat vinkkejä vertaismentoroinnin onnistumiseen. Info tallennetaan. Näin voit tutustua aiheeseen jälkikäteen, mikäli et pääse linjoille tiistaiaamuna.

Vertaismentorointi on osa valmennuskokonaisuutta, johon kuuluu webinaari 28.9. Esihenkilö työyhteisön jaksamisen johtajana ja 3 kuunneltavaa valmennusta ”Kriisistä ratkaisuun”. Ilmoittautuminen valmennussarjaan avatuu viikolla 37.

Paikkoja saatavilla

Ajankohta

Alkaa:  

1.11.2022 09:00:00

Päättyy:  

1.11.2022 10:00:00

Lisätiedot

Taija Keskinen

+358 40 747 5390

taija.keskinen@ekonomit.fi

Tapahtumapaikka

Verkossa