Helsingin Ekonomit - Nuoret Ekonomit

Tapahtuman oletuskuva

WEBINAARI: Nuorten Akateemisten Yhteisseminaari

22.9.2021 17:00

Vuonna 2019 ensimmäistä kertaa järjestetty NAY tulee jälleen! Tänä vuonna ainutlaatuinen tapahtumamme kerää yhteen poikkitieteelliseen seminaariin paitsi viime kerralta tutut nuoret juristit, nuoret ekonomit, nuoret lääkärit, nuoret psykologit, myös nuoret diplomi-insinöörit sekä nuoret opettajat. 

Seminaarin teema on tänä vuonna ajankohtainen Kestävä kehitys. Miten kestävä kehitys näkyy eri alojen ammattilaisten arjessa? Miten voimme poikkitieteellisesti yhdistää voimamme kestävän kehityksen puolesta?

Kuulemme eri alojen mielenkiintoisten asiantuntijoiden puheenvuorot. Tänä vuonna meillä on loistava kattaus eri alojen vastuullisuuden ja kestävän kehityksen ammattilaisia: Inka Hopsu, Samuli Saarni, Kirsti Jylhä, Antti Toponen, Hanna Kaskela ja Antti Ruuska. Puhujat julkaistaan tähän sekä tapahtuman viralliseen FB-eventtiin tänne tarkemman esittelytekstin kera.

Ekonomit: Hanna Kaskela

Hanna Kaskela työskentelee Varman vastuullisen sijoittamisen johtajana ja hän vastaa sijoittamisen politiikoista ja strategioista sekä niiden jalkauttamisesta projekteina ja prosesseina sijoitustoiminnossa. Työeläkeyhtiö Varma hallinnoi yli 55 miljardin euron sijoitussalkkua. Taustaltaan Hanna on laskentatoimen KTM  ja CEFA. Aiemmin Hanna on toiminut analyytikkona sekä useiden eri toimialojen osakesalkunhoitajana.

hannakaskela1-tyoelakeyhtio-varma.jpg (8.37 MB)

Psykologit: Kirsti Jylhä

Kirsti M. Jylhä (FT) toimii sosiaali- ja persoonallisuuspsykologian tutkijana Tulevaisuuden tutkimusinstituutissa Tukholmassa. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt psykologisiin tekijöihin, jotka voivat estää tai tukea myönteisiä ilmastoasenteita sekä ilmastotoimintaa, ja sitä kautta edistää kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista yhteiskunnassa.

kirstijylha-pressbild-cato-lein.jpg (3.72 MB)

Lääkärit: Samuli Saarni

Samuli Saarni on lääketieteen ja filosofian tohtori, valtiotieteiden maisteri, terveydenhuollon ja psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti ja eMBA. Hän on Helsingin yliopiston sosiaalipsykiatrian dosentti ja Turun yliopiston terveydenhuollon etiikan dosentti. Hän on toiminut mm. Suomen Lääkäriliiton puheenjohtajana, OP Ryhmän terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnan johtajana sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä. Saarni on tutkinut erityisesti terveydenhuollon vaikuttavuuden mittaamista laatupainotteisilla elinvuosilla sekä sitä, miten vaikuttavuus ja eettiset arvokysymykset voidaan yhdistää terveydenhuollon päätöksenteossa.

samulisaarni.jpg (159 KB)

Opettajat: Inka Hopsu

Inka Hopsu on vihreiden kansanedustaja mm. ulkoasiain- ja valtiovarainvaliokunnassa. Hopsu on kasvatustieteen maisteri,luokanopettaja sekä hän on toiminut erilaisissa opettajan tehtävissä reilut 10 vuotta ja koulutussektorin kehitysyhteistyöhankkeissa mm. Kirkon Ulkomaanavussa ja koordinoinut Opettajat ilman rajoja verkostoa. Inkalla on Espoossa pitkä kuntapolitiikan kokemus mm. Opetus- ja varhaiskasvatus lautakunnassa ja valtuuston pj:na. Taustaltaan Inka on kansalaisjärjestötoimija mm. Suomen Partiolaisten ja Kepan hallituksissa ja kehyjärjestöjen edustajana Kestävän kehitysksen toimikunnassa sekä Unescon työryhmissä.

inka_hopsu_esivalinta51.jpg (1.57 MB)

Diplomi-insinöörit: Antti Ruuska

Antti Ruuska on Ylvan kestävästä kehityksestä ja investoinneista vastaava johtaja. Hän luotsaa työssään Ylvaa kohti hiilineutraaliutta kaikessa liiketoiminnassa vuoteen 2025 mennessä. Tämä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi kestävän kehityksen näkökulmien huomioimista ja esimerkiksi hiilijalanjäljen nollaamista niin kiinteistöjen, ravintoloiden, kuin investointienkin osalta. Antilla on tausta tutkimusmaailmassa ja hän on väitellyt tohtoriksi rakentamisen kestävyydestä ja elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista Aalto yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulusta.

ar.jpg (555 KB)

Juristit: Antti Toponen

Antti Toponen toimii Sulapac Oy:n general counselina ja hänen toimenkuvaan kuuluvat lakiasioiden ohella henkilöstöhallinto, public affairs ja sustainability. Sulapac on vuonna 2016 perustettu suomalainen kasvuyritys, joka kehittää biomateriaalien ja puukuidun yhdistelmästä materiaalia, jolla voidaan korvata muovin käyttö esimerkiksi pakkauksissa. Koulutukseltaan Toponen on OTM ja tulevaisuudentutkija, ja hän on myös yksi Digitalisaatio - Murroksen koko kuva (2019) teoksen kirjoittajista.

toponen.jpg (72 KB)

Tapahtumassa on totta kai myös mahdollista osallistua pienryhmiin keskustelemaan aiheesta tarkemmin ja tutustumaan paremmin toisiin osallistujiin poikkitieteellisesti. Koronatilanteesta johtuen tapahtuma järjestetään tänä vuonna kokonaisuudessaan etänä.

Seminaari alkaa keskiviikkona 22.9. klo 17.00 ja päättyy n. klo 19.15.

Tapahtuma on maksuton. Jokaista osallistujaa kohden lahjoitetaan 2 euroa hyväntekeväisyyteen. Lahjoituskohde on Luonnonperintösäätiö, joka ostaa suomalaista suojelualueita metsien suojelua varten.

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 1.9. ja päättyy tiistaina 21.9. klo 23.59 tämän sivun kautta. Kiintiö 100 henkilöä per järjestö. Ilmoittauduthan omaan lippukiintiöön.

Tapahtuma on suunnattu pääsääntöisesti valmistuneille nuorille juristeille, lääkäreille, psykologeille,  ekonomeille, insinööreille ja opettajille. Tule oppimaan ja verkostoitumaan nuorten eri alojen ammattilaisten kanssa!

Järjestäjinä toimivat Nuoret Ekonomit, Nuoret Juristit, Nuorten Lääkärien Yhdistys, Nuorten Psykologien Verkosto, HelYEA sekä OAJ Pääkaupunkiseutu.

MITÄ: Nuorten Akateemisten Yhteisseminaari 2021
MISSÄ: Etänä Zoomin kautta, osallistumislinkki ilmoittautuneille
MILLOIN: Keskiviikkona 22.9.2021 klo 17.00-19.15
MITÄ MAKSAA: Maksuton
MITEN MUKAAN: Ilmoittautuminen tapahtuu tämän sivun kautta omaan kiintiöön.

Virallinen häshtäg: #NAY2021

Tervetuloa mukaan!

Yhteyshenkilöt:
Nuoret Ekonomit: Jori Hurula, nuoretekonomit@heko.fi
Nuoret Lakimiehet: Nelli Ritala, nelli.ritala@nuoretjuristit.fi
Nuoret Lääkärit: Lassi Laitala, lassi.t.laitala@gmail.com
Nuoret Psykologit: Marianna Melin, mmcmelin@gmail.com
Nuoret Opettajat: Matti Kangasniemi, matti.kangasniemi@gmail.com
Nuoret Insinöörit ja Arkkitehdit: Oskari Kauppinen, oskari.kauppinen@gmail.com 

Yhteistyökumppanit:
Helsingin Ekonomit, Suomen Ekonomit, Psykologiliitto, Lakimiesliitto, Nuorten Lääkärien Yhdistys, TEK, OAJ Pääkaupunkiseutu.

Kiitos kumppaneillemme!

Paikkoja ei enää tarjolla.
Suomen Ekonomit on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden sekä alan opiskelijoiden, eli kyltereiden, palvelu- ja etujärjestö. Jäsenet kuuluvat 25 ekonomiyhdistykseen ja 14 opiskelijayhteisöön ympäri Suomen.
Ekonomiyhteisön muodostavat Suomen Ekonomit, alueelliset ekonomiyhdistykset sekä alueelliset opiskelijayhteisöt.

Ajankohta

Alkaa:  

22.9.2021 17:00

Päättyy:  

22.9.2021 19:15

Lisätiedot

Helsingin Ekonomit ry

heko@heko.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki