Helsingin Ekonomit - Business Partners

Tapahtuman oletuskuva

WEBINAARI: Epäreilu kilpailuetu alustataloudella

21.4.2021 15:00

Alustatalous on yksi modernin liiketoimintamuotoilun kulmakivistä. Se yhdistää liiketoiminnan ja ohjelmistot ekosysteemimäisellä tavalla luoden uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Mikä tärkeintä, alustatalous antaa yrityksellesi mahdollisuuden rakentaa epäreilu kilpailuetu.

Alustatalouden esimerkeiksi voidaan helposti tunnistaa Airbnb:n, Uberin ja Facebookin tyyppiset yritykset, joissa ekosysteemi luo sisältöä ja tarjoaa resursseja, joita loppukäyttäjät toisella puolen alustaa sitten hankkivat ja kuluttavat. Todellinen alustatalousyritys rakentaa epäreilun kilpailuedun modernien liiketoimintamallien avulla sekä luomalla verkoston eri toimijoiden välille oikealla tavalla toteutetun teknisen alustaratkaisun. Kun on saatu rakentumaan ekosysteemi alustan ympärille, isojen ja stabiilienkin kilpailijoiden voi olla sitä vaikea haastaa. Alustan arvo on vähintään yhtä suuri kuin mukana olevien toimijoiden verkosto ja usein jotain paljon enemmän.

Perustanko oman alustan vai hyödynnänkö olemassa olevia? Kysymystä pohtii tällä haavaa sekä moni perustettava startup että hyvän liiketoiminnan omaava yritys. Ilmoittaudu mukaan webinaariin ja tule kuuntelemaan, miten liiketoimintasi voi napata itselleen epäreilua kilpailuetua hyödyntäen alustataloutta liiketoiminnan kasvattamisessa.

Webinaarin vetäjänä toimii digitaalisen liiketoiminnan konsultti Tomi Neulanen Sofokukselta. Tomilla on laaja kokemus liiketoimintakriittisten verkkopalveluiden kehittämisestä, myynnistä, markkinoinnista ja yrittäjyydestä.

Sofokus on sähköisen liiketoiminnan asiantuntijakonserni, jossa muotoillaan puolustettavaa kilpailukykyä, luovia liiketoimintakonsepteja ja toteutetaan niitä digitaaliteknologian keinoin kunnianhimoisille asiakkaille.

Ilmoittaudu viimeistään 21.4. klo 14.30 

Järjestäjä: Business Partners

 

Tämä tapahtuma on avoin kaikille ekonomi- ja kylteriyhdistysten jäsenille.

Ajankohta

Alkaa:  

21.4.2021 15:00

Päättyy:  

21.4.2021 16:00

Lisätiedot

Helsingin Ekonomit

heko@heko.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki