3.2.2023 19:00:00 - 3.2.2023 21:30:00 Oulun teatteri , Kaarlenväylä 2 , 90100  Oulu

Taikahuilu

3.2.2023 19:00

Oulun teatteri

Wolfgang Amadeus Mozartin säveltämä Taikahuilu on yksi maailman rakastetuimmista oopperoista. Sen sanoma on siinä, miten hyvää ja kaunista ihminen voi synnyttää, jos matkakumppaneina on viisautta ja hulluutta, molempia mitallinen. Taikahuilu avaa ihmisen erityisen kyvyn kuvitella maailmoita, luoda uusia tarinoita ja uskoa satuihin.

Oulun teatterin Taikahuilu nostaa näyttämölle klassikkoteoksen teatterisadun keinoin. Tarinan ikiaikaiset hahmot vaeltavat epätoivon syövereissä rakkautta haroen ja siihen kurkottaen. Sankareiden on tehtävä matka, jotta elämänvalo löytyy. Onneksi tätä matkaa ei tarvitse tehdä ilman peliin puuttuvia ja auttavia oppaita. Taikahuilu kuljettaa menneisyyden myyttiseen maailmaan ja sieltä tulevaisuuden utopiaan.

Nyt jos koskaan tarvitsemme tätä ihmisestä kumpuavaa iloa ja toivoa, johon koko Taikahuilu-ooppera kurottaa. Vakava ja kepeä vuorottelevat Mozartin sävellyksessä, joka kutsuu sekä viettelee kuulijaansa mukaan leikkiin, kuin elämä itse.

Taikahuilun päärooleissa laulavat Johanna Isokoski (Pamina) ja Tuomas Miettola (Tamino). Muissa rooleissa laulavat muun muassa Marika HölttäNiklas SpångbergTomi Punkeri ja Sadelilja Larimo. Oopperan ohjaa Heta Haanperä ja kapellimestareina toimivat Oulu Sinfonian ylikapellimestari Rumon Gamba ja suomalaiskapellimestari Erkki Lasonpalo. Oopperan esityskieli on suomi ja oopperassa on tekstitykset suomeksi ja englanniksi.

Taikahuilun orkesterina toimii Oulu Sinfonia, ja kuorona Oulun kamarikuoro sekä Cassiopeia. Oopperan yhteistyössä ovat mukana myös Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun oopperayhdistys ry.

 

 

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Hinta
Määrä

Lippu Oulun Ekonomien jäsenille ja aveceille

39,00 €

Määrä:


Lippuja saatavilla

Paikkoja jäljellä

Oulun Ekonomien jäsen & avec: 13 kpl jäljellä (/16)

Tapahtumaan on jäljellä 13 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:  

3.2.2023 19:00:00

Päättyy:  

3.2.2023 21:30:00

Järjestäjä

Oulun Ekonomit

Lisätiedot

Oulun Ekonomit

talous@oulunekonomit.fi

Tapahtumapaikka

Oulun teatteri

Kaarlenväylä 2
90100 Oulu

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet