Helsingin Ekonomit - Taloudentekijät

Tapahtuman oletuskuva

Niina Ratsula: Yritysvastuulla menestykseen

15.6.2022 09:00

Webinaari

Vastuullisuuskysymyksistä puhutaan kaikissa yrityksissä, mutta mitä oikeastaan on vastuullisuus ja kuka sen määrittelee? Miksi vastuullisuudestaan tunnetut yritykset päätyvät skandaaliotsikoihin? Miten maailman onnellisin kansa voi samalla olla Euroopan rasistisin? Voiko fossiilisia polttoaineita valmistava yritys samaan aikaan pyrkiä olemaan vastuullinen? Palkittu vaikuttaja, kirjailija ja kauppatieteiden tohtori Niina Ratsula on oppinut, että vastuullisuuskysymykset ovat kaikkea muuta kuin mustavalkoisia. Vastuullisuus ei ole aina kivaa ja mukavaa, vaan välillä se vaatii päätöksiä, joita ei euroilla perustella ja jotka vaativat selkärankaa. Niina uskoo, että aito vastuullisuus lähtee eettisesti kestävästä yrityskulttuurista, itsereflektiosta ja kyvystä käydä epämiellyttäviä keskusteluita.

Yritykset haluavat tavoitella vastuullisuutta, mutta tavoitteet synnyttävät myös ongelmia. Aina ei ole helppoa erottaa olennaisia toimia vähemmän olennaisista tai ymmärtää, miten yritys voi käsitellä samaan aikaan sekä ilmastoon, monimuotoisuuteen ja työnantajakuvaansa liittyviä kysymyksiä. Miten yritysten tulisi huomioida jatkuvasti tiukentuva lainsäädäntö vastuullisuudessaan? Enää ei riitä sanat, vaan yritysten tulee voida osoittaa pyrkineensä toimia oikein. Tule kuulemaan puheenvuoroa, jonka tavoitteena on haastaa organisaatioita tarkastelemaan toiminnan vastuullisuutta yrityskulttuurista käsin ja sen pohjalta kehittämään johtamista, viestintää ja työhyvinvointia. Niina johdattelee kuulijansa näiden kysymysten äärelle tarinankerronnan, yritysmaailman esimerkkien, tutkimustulosten ja vankan käytännön kokemuksen kautta. Puheenvuorossa kuulet, mitä kysymyksiä yrityksen tulisi kysyä itseltään määritelläkseen toimintansa vastuullisuuden.

Niina Ratsula teki reilun vuosikymmenen uran globaaleissa tehtävissä pörssiyrityksissä yritysvastuun ja hyvän hallinnon kysymysten parissa ja väitteli kauppatieteiden tohtoriksi keskeisenä väitteenään ajatus, että yrityskulttuuri on se, mikä ratkaisee organisaation kyvyn toimia oikein. Nykyään Niina toimii perustamansa Code of Conduct Companyn vetäjänä tavoitteenaan luoda oikeudenmukaisempaa ja inhimillisempää työelämää Suomessa. Niina on myös luonut kollegansa kanssa Nordic Business Ethics  -aloitteen, joka tuottaa tutkimusta Pohjoismaisen työelämän eettisyydestä ja tarjoaa tuhansille ihmisille foorumin keskustella eettiseen liiketoimintaan liittyvistä haastavista kysymyksistä. Niina palkittiin vuonna 2019 vuoden Vastuullisena Vaikuttajana (Bonfire Agency).

niinaratsula.jpg (158 KB)

(Kuvaaja: Johanna Kinnari)

Ilmoittaudu viimeistään 15.6. klo 9.00.

Tervetuloa linjoille!

Järjestäjä: Liikkeenjohdon kerho

Paikkoja ei enää tarjolla.

Tämä tapahtuma on avoin kaikille ekonomi- ja kylteriyhdistysten jäsenille.

Ajankohta

Alkaa:  

15.6.2022 09:00

Päättyy:  

15.6.2022 10:15

Lisätiedot

Helsingin Ekonomit

heko@heko.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki