Helsingin Ekonomit - Business Partners

Tapahtuman oletuskuva

Kiihdyttääkö secondhand kuluttamista? Yrityksen arvonluonti kestävän kulutuksen edistäjänä

4.6.2024 09:00

Webinaari

Tekstiili- ja muotiteollisuudella on merkittäviä ympäristövaikutuksia, joita syntyy tuotteiden koko elinkaaren aikana ja arvoketjun eri vaiheissa. Monet yritykset ovat pyrkineet vähentämään ympäristövaikutuksiaan valitsemalla kestävämpiä materiaaleja sekä huomioimalla päästöjä ja syntyvän jätteen määrää valmistusprosesseissaan. Ratkaisu ei löydy kuitenkaan yksinomaan tuotetasolta ja valmistusprosesseista. Viime vuosina myös tuotteen elinikää pidentävät kiertotalouden liiketoimintamallit, kuten secondhand-kauppa, ovat saavuttaneet suosiota.

Secondhand-markkina kasvaakin harppauksin: uusia toimijoita ja alustoja ilmaantuu markkinoille, ja muotialan yritykset integroivat tuotteiden elinikää pidentäviä palveluita osaksi liiketoimintaansa. Mitä alan toimijoiden tulisi ottaa huomioon, jotta liiketoiminta voisi rakentua kestävää ja kohtuullista kuluttamista edistävien periaatteiden mukaisesti?

Tämä webinaari on tarkoitettu sinulle, joka haluat ymmärtää käytettyjen tuotteiden kauppaa liiketoimintana ja sen vaikutusta kulutuskäyttäytymiseen. Webinaarissa pureudutaan secondhand-markkinoiden toimintalogiikkaan ja liiketoimintamalleihin sekä keskustellaan siitä, miten arvoa voidaan luoda tuotteen elinikää pidentämällä. Lisäksi käsitellään secondhandin vaikutusta kulutuskäyttäytymiseen ja pohditaan, voiko se aidosti toimia väylänä kestävämpään kuluttamiseen. 

Webinaarin puhuja KTT Linda Turunen on muodin- ja markkinoinnin tutkimuksen dosentti, joka työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän toimii akateemisen uran lisäksi myös konsulttina. Lindan tavoitteena on edistää kestävyysmurrosta viemällä tutkimusta käytäntöön.

Lindan tutkimusaiheet liittyvät kiertotalouden liiketoimintamalleihin ja erityisesti secondhand-markkinoihin, vastuullisuusviestintään ja kestävään kuluttajuuteen. Hän on julkaissut useita artikkeleita kansainvälisissä lehdissä ja kirjoissa. Lisäksi Linda haluaa tavoittaa tutkimusjulkaisuja laajempaa yleisöä kansaintajuisella otteella valtakunnallisessa lehdistössä ja luennoi Suomessa ja ulkomailla. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 4.6. klo 8.30. 

Tervetuloa linjoille!

Järjestäjä: Business Partners

Tämä webinaari on avoin kaikille ekonomi- ja kylteriyhdistysten jäsenille

Ajankohta

Alkaa:  

4.6.2024 09:00

Päättyy:  

4.6.2024 10:00

Lisätiedot

Helsingin Ekonomit

heko@heko.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki