Suomen Ekonomit

13.11.2018 09:00 - 13.11.2018 20:00 Tampereen Komediateatteri , Lapintie 3 a , 33100  Tampere

Älyttömästi älyä #Enterprise2018

Seitsemännet valtakunnalliset #Enterprise2018 – Teknologiayrittäjyyspäivät järjestetään Tampereella. Tänä vuonna teemana on tekoäly ja miten sitä hyödynnetään kannattavasti liiketoiminnassa. Luvassa on keskustelua ja esimerkkejä tekoälyn mahdollisuuksista!

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Tampereen Teknillinen Seuran, Tekniikan akateemiset TEKin, Suomen Ekonomien ja Suomen Lakimiesliiton kanssa.

Ohjelma

9.00–9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.30–11.30 Seminaari osa 1

 • Keynote Perttu Pölönen: Tekoälyn suuret kysymykset
 • Erkki Oja: Tekoäly ja koneoppiminen Ison Datan analyysissä
 • Christina Andersson: Ihmisiä ja robotteja – Älykkäästi yhdessä kohti parempaa maailmaa

11.30–12.30 Lounas

12.30–13.15 Seminaari osa 2

 • Keynote: Mari Walls
 • Risto Ikäheimo: Leikkijohtajan 44 vuoden polku Lappset Group Oy:n tarinassa
 • Timo Ali-Vehmas: Tietoa tiedosta - Ennakoiva yhteiskunta ihmisten ehdoilla

14.30–15.15 Iltapäiväkahvi

15.15–17.30 Seminaari osa 3

 • Erkki Yli-Juuti: Nopeasti kehittyvään teknologiaan liittyvät IPR-haasteet - case AI
 • Sonja Heikkilä: Liikkumisen palveluistuminen digitalisaation avulla luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia
 • Keynote Bruce Oreck: Adapting to uncertainty – Learning to embrace change in your life

17.30 Seminaarin päätös

18.00–20.00 Teknologiayrittäjyyspalkinto julkaistaminen

 • Aiemmista TYP-voittajista nykykuulumisistaan kertomassa ovat M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo, Lymed Oy:n toimitusjohtaja Teija Toikka sekä Optofidelity Oy:n teknologiajohtaja Kimmo Jokinen
 • Vuoden 2018 Teknologiayrittäjyyspalkinnon sekä taustavaikuttajatunnustuksen luovuttaminen
 • Cocktailtarjoilu

Puhujat

Timo Ali-Vehmas tutkii ekosysteemien dynamiikkaa Nokia Technologies -yhtiössä. Ali-Vehmas uskoo, että tieto- ja viestintätekniikan kehitys yhdistettynä liiketoimintamallien uudistumiseen luovat uutta elinvoimaa yhteiskuntaan. Ali-Vehmas on palvellut Nokiaa vuodesta 1980 erilaisissa tehtävissä, ja hän on esimerkiksi vastannut ensimmäisistä 2G/GSM ja 3G/WCDMA -puhelimien tuotekehityksestä ja perustanut radiotekniikan laboratorion Nokian tutkimuskeskukseen. Ali-Vehmas on tällä hetkellä myös mm. Nokian säätiön hallituksen puheenjohtaja, jäsenenä Tekniikan museon säätiön hallituksessa sekä jäsenenä TEKin valtuustossa ja SFS:n standardointilautakunnassa.

Cristina Andersson on tietokirjailija ja konsultti. Hänen erityisaiheitaan ovat robotiikan ja tekoälyn mahdollisuudet ja vaikutukset eri aloilla sekä johtamiseen ja osaamiseen liittyvät aiheet. Andersson on mm. sosiaali- ja terveysministeriön kansallisen hyvinvoinnin AiRo ohjelman vetäjä ja opetus- ja kulttuuriministeriön tulevaisuuden osaamispaneelin jäsen.

Sonja Heikkilä työskentelee hankejohtajana OP:lla, jossa hän vastaa OP:n liikkumisen palveluiden strategiasta. Sonja on yksi Mobility as a Service (MaaS) -ajattelun pioneereista, ja hänen työnsä sen kehittämiseksi on saanut laajaa kansainvälistä huomiota. Vuonna 2014 Heikkilä valittiin yhdeksi maailman 100 johtavasta ajattelijasta.

Erkki Oja on tietojenkäsittelytekniikan emeritusprofessori Aalto-yliopistossa. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi neuroverkoista ja koneoppimisesta vuonna 1977 ja on siitä lähtien tutkinut ja opettanut erilaisia tekoälyyn liittyviä aiheita. Hän on julkaissut alalta yli 300 artikkelia ja kolme kirjaa sekä ohjannut yli 50 väitöskirjaa ja lukuisia diplomitöitä.  Hän on saanut useita kansainvälisiä tiedepalkintoja, mm. IEEE:n neural networks pioneer awardin.

Bruce Oreck on palvellut Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläänä vuosina 2009–2015. Tätä ennen hän on työskennellyt juristina erikoistuen yritystoimintaan ja verotukseen, ja hän on ollut edustamassa useita Yhdysvaltojen sadasta kärkiyhtiöstä. Hän on lisäksi toiminut Oreck Corporationissa varatoimitusjohtajana sekä johtavana lakimiehenä. Tällä hetkellä Oreck työskentelee Aalto-yliopistossa Executive in Residence -tehtävässä painopisteenään yritystoiminta ja yrittäjyys. Hän on myös johtokunnan jäsenenä yhdysvaltalaisessa U.S. Green Building Councilissa (USGBC).

Perttu Pölönen pyrkii ravistamaan ennakkoluuloja ja herättämään ajatuksia teknologian tuomista muutoksista. Osaammeko me oikeastaan edes vetää rajaa kehitykselle vai olemmeko teknologian renkejä? Minkälaisiin kysymyksiin tekoäly ei voi vastata, mutta toisaalta, missä tehtävissä se on lyömätön etu yrityksille? Kyseessä on herättelevä tuulahdus Piilaakson dynaamista ajattelua yhdistettynä milleniaalin muuttuvaan maailmankuvaan ja hänen tarinaansa. Sille, joka ymmärtää teknologian kehityksen, avautuu koko maailma.

Mari Walls on 1.1.2019 aloittavan uuden Tampereen yliopiston rehtori. Tampereen teknillisen yliopiston ja nykyisen Tampereen yliopiston yhdistymisestä syntyvästä uudesta säätiöyliopistosta tulee Suomen monialaisin ja toiseksi suurin. Aiemmin Walls on toiminut muun muassa Suomen toiseksi suurimman tutkimuslaitoksen Luonnonvarakeskuksen (Luke) pääjohtajana, Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) Merikeskuksen johtajana sekä Turun yliopiston biodiversiteettitutkimuksen ja ympäristötieteen professorina.

Hinta

#Enterprise2018 -seminaarin hinta Ekonomien jäsenille on 0 euroa. Ekonomien jäsenille tarjotaan rajoitettu määrä lippuja. Tämän jälkeen lipun hinta on 30 euroa. Maksu pitää sisällään ohjelman, kahvit ja lounaan sekä osallistumisen Teknologiayrittäjyyspalkinnon jakotilaisuuteen. 

Aiheesta enemmän

Tapahtuman sivuilta sekä Facebookista.

Ilmoittautuminen

Ekonomien jäsenetuliput menivät kuumille kiville. Normaaleja lippuja on vielä jäljellä ja löytyy Enterprise 2018 sivuilta.

TÄÄLTÄ lisälippuja 30 euroa / kappale.

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Paikkoja jäljellä

Enterprise 2018: On täynnä

Ajankohta

Alkaa:
13.11.2018 09:00
Päättyy:
13.11.2018 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Tampereen Komediateatteri
Lapintie 3 a
33100 Tampere

Lisätiedot

Salla Grönholm

0405159491

salla.gronholm@ekonomit.fi

Powered by Eventilla