Helsingin Ekonomit

Tapahtuman oletuskuva

Maailma koronan jälkeen? Helsingin Ekonomien vuosipäiväwebinaari

23.3.2021 13:30

Korona on kurittanut meitä jo yli vuoden, mutta onneksi jokainen hetki vie meitä kohti uutta normaalia. Kun valo pilvimassojen alta alkaa loistaa, on meidän oltava valmiita. Tämän webinaarin tarkoitus on tarjota mahdollisimman monipuoliset eväät matkalle kohti tulevaisuutta.

 

TALOUS
Mitä kriisi opetti sijoittajille?

Useiden näkemysten mukaan maailmantalous elpyy koronapandemian aiheuttamasta syvästä taantumasta tämän vuoden kuluessa – painottuen vuoden jälkipuoliskolle. Vuoden takaisesta syvästä romahduksesta maailmankauppa alkoi palautua jo kesästä 2020 alkaen. Toipuminen jatkuu yhä. Mitä koronavuonna tapahtui taloudessa ja erityisesti sijoitusmaailmassa? Ketkä olivat kriisin voittajia ja mitkä ovat tulevaisuuden sijoitusnäkymät?

Varainhoitaja Jaana Timonen Seligson & Co:lta luo meille kattavan näkemyksen kuluneesta vuodesta ja sen aiheuttamista seurauksista sekä herättää meidät pohtimaan kriisin antamia opetuksia sijoittamisen näkökulmasta.

 

HYVINVOINTI
Miten selätämme etätyöapatian?

Vuosi sitten keväällä useimmat kokivat etätyön mielekkäänä vaihteluna. Samalla sairauspoissaolot vähentyivät ja moni huomasi työtehonsa kasvaneen. Syksyllä alkanut uusi etätyöputki muutti tunnelmat. Työterveyspalveluita tarjoava Heltti on tarkasti seurannut ajatustyöläisten jaksamiseen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää dataa, joka antaa kattavan kuvan työntekijöiden hyvinvoinnista: koronavuoden vaikutuksena tarve työterveyspsykologien palveluille kasvoi liki 50 prosenttia, ja sen jälkeen mielenterveyteen perustuvat sairauspoissaolot kasvoivat samassa suhteessa nousten ensimmäistä kertaa suurimmaksi syyksi sairauspoissaoloihin. Etätyöapatia on iskenyt meihin ja se osaltaan nakertaa työssä jaksamista. Työpaikan yhteishenki ja työn merkityksellisyys on laskenut.

Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi auttaa meidät näkemään keinoja, miten jokainen yksilönä ja päättäjänä voi taklata tätä ilmiötä omassa organisaatiossaan.

 

TULEVAISUUS
Missä valo kytee?

Entiseen ei ole paluuta, koska mitään vanhaa normaalia ei koskaan ollutkaan. Uusi normaali on koko ajan tehnyt tuloaan – koronan myötä matkanteko on vain nopeutunut. Pandemia on toiminut katalyyttinä, joka on vaihtanut vuosien saatossa muhineet kehityssuunnat turbovaihteelle. Olemme keskellä murrosvuosikymmeniä, joiden varrella koronakriisi on ensimmäinen merkittävä epäjatkuvuuskohta. Miten tämä epäjatkuvuuskohta vaikuttaa tulevaan?  

Futuristi Ilkka Halava avaa meidän silmät näkemään, mitä tulevaisuudessa on luvassa ja miten juuri sinä olet ohjaksissa, kun uusi normaali koittaa.

 

OHJELMA

 

13.30                 Tervetuloa

                           TALOUS, Jaana Timonen, Seligson & co

                           HYVINVOINTI, Timo Lappi, Heltti Oy

                           TULEVAISUUS,  Ilkka Halava, Prime Frontier

16.00                 Webinaari päättyy

16.00-16.30     Virtuaaliset jälkipelit

 

PUHUJAT

 

Jaana Timonen

jaana.jpg (524 KB)

Jaana on ollut sijoitusalalla 2000-luvun alkuvuosista ja Seligson & Co:lla vuodesta 2008. Jaana on toiminut indeksianalyytikkona, salkunhoitajana ja nyt varainhoitajana. Koulutukseltaan Jaana on valtiotieteiden maisteri, pääaineena kansantaloustiede. Seligson & Co toimii toisena Helsingin Ekonomien varainhoitajana.

 

Timo Lappi

timo2.png (1.89 MB)

Timo Lappi on Heltti Oy:n toimitusjohtaja, jonka sydän sykkii kasvuyrityksille, toimialojen uudistamiselle ja hyvien työpaikkojen luomiselle.  Timon tavoitteena on parantaa etenkin ajatustyöläisten hyvinvointia ja työn tuottavuutta edistyksellisten dataan pohjautuvien työterveyspalveluiden ja hyvinvointipalveluiden avulla.

 

Ilkka Halava

ilkka.png (303 KB)

Ilkka Halava on tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja ja Prime Frontier Oy:n sekä Future Works Oy:n toimitusjohtaja. Hän on yksi Suomen suosituimmista puhujista ja monen organisaation luottosparraaja. Sydämellinen radikaali, sovittelija, myötäajattelija. Mahdollisten tulevaisuuksien tarkkanäköinen kartoittaja ja vaikeidenkin ongelmien kärsivällinen ratkoja. Oppimisaddikti ja paremman huomisen rakentaja. Koska huomisen haasteista et selviä eilisen resepteillä.

 

Webinaarin juontaa Tanja Piha.

tanja.jpg (77 KB)

Tanja Piha on Helsingin Ekonomien hallituksen varapuheenjohtaja ja talous- ja rahoitustyöryhmän puheenjohtaja. Hän työskentelee Greenstepin Chief Inspirational Officerina. Tanjan intohimo on suomalaisten yritysten kasvu ja kansainvälistyminen myynnin ja markkinoinnin keinoin. Pihan kokemus taloudesta ja tulevaisuudesta tuo kiinnostavan twistin vuosipäiväwebinaarin keskusteluihin.

 

----------------------

Brella-virtuaaliverkostoituminen

Sinulla on mahdolliusuus virtuaalisiin one-to-one pikataapaamisiin muiden päivään osallistuvien kanssa Brella-työkalun avulla 23.-24.3. Brellassa voi etsiä yhteisiä mielenkiinnonkohteita jakavia osallistujia ja sopia heidän kanssaan 15 minuutin virtuaalitapaamisia. Kahdessa päivässä voit hoitaa jopa kahden viikon tapaamiset!

UUTTA: Breakout-huoneet!

Pilotoimme tapahtuman yhteydessä Brellan breakout-huoneita. Breakout-huoneissa on järjestetään molempina päivinä fasilitoituja keskusteluja ja tietoiskuja, joissa on tilaa 50 nopeimmalle osallistujalle tapaamista kohti.

Tiistai 23.3.

klo 9.00 – 9.30 Yhteisöllisyyden tukeminen etätyöaikana

Asiantuntijatietoa, vinkkejä ja yhteistä keskustelua Heltin työterveyspsykologi Mari Laarin johdolla

klo 11.00 – 11.30 Miten suojata omaa mieltään pandemian vaikutuksilta töissä?

Tutkimustietoa ja keskustelua Emooterin asiantuntijoiden johdolla siitä, miten suojata mielen hyvinvointia pandemian vaikutuksilta töissä.

Keskiviikko 24.3.

klo 8.00 – 8.30 Valmentava johtajuus -aamukahvituokio

Tule mukaan keskustelemaan ja jakamaan omia kokemuksiasi Jan Holstin (tj, Novetos) johdolla.

klo 9.00 – 9.30 Miten suojata omaa mieltään pandemian vaikutuksilta töissä?

Tutkimustietoa ja keskustelua Emooterin asiantuntijoiden johdolla siitä, miten suojata mielen hyvinvointia pandemian vaikutuksilta töissä.

 

----------------------

 

Osallistu, ammenna oppeja ja avarra näkemyksiäsi, jotta olet valmis, kun uusi normaali koittaa.

 

Ilmoittaudu mukaan 23.3. klo 12 mennessä.

 

Järjestäjä: Helsingin Ekonomit

Paikkoja ei enää tarjolla.

Tämä webinaari on avoin kaikille ekonomi- ja kylteriyhdistysten jäsenille.

 

 

Ajankohta

Alkaa:  

23.3.2021 13:30

Päättyy:  

23.3.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Lisätiedot

Helsingin Ekonomit

heko@heko.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki