Helsingin Ekonomit - Järjestöekonomit

Tapahtuman oletuskuva

Jussi Niemeläinen: Valko-Venäjä - Haava Euroopan sydämessä

25.1.2024 08:30

Oodi, kokoustila Kuutio

Lähitapahtuma

Valkovenäläiset hermostuivat keväällä 2020. Hallinto oli epäonnistunut koronaepidemian hoidossa ja ihmiset alkoivat auttaa toisiaan. Heikko kansalaisyhteiskunta vahvistui nopeasti. Aiemmin apaattiset ihmiset alkoivat pitää itseään kansalaisina ja kiinnostua myös politiikasta.

Kesän presidentinvaleista tuli kansanjuhla. Pian ihmiset saivat kuitenkin tuta millaisessa maassa asuvat. Maata yli 25 vuotta itsevaltaisesti johtanut Aljaksandr Lukašenka julistautui voittajaksi ja hajotti protestit kovaotteisesti. Valko-Venäjästä tuli vielä aiempaakin itsevaltaisempi maa, jossa on nyt satoja poliittisia vankeja.

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Jussi Niemeläinen on seurannut kirjeenvaihtajana Valko-Venäjää työkseen yli 10 vuotta sekä raportoinut vaaleista, mielenosoituksista, ydinvoimalasta ja sotaharjoituksia mutta myös kaupunkikulttuurista, nimikiistasta ja talousongelmista. Kuohuvana kesänä 2020 hän oli maassa viikkoja.

jussi_niemelainen.jpg

Kuva: Jussi Niemeläinen

Tilaisuudessa Jussi kertoo, millainen maa on Valko-Venäjä. Hän kuvailee kesän 2020 euforian, siihen johtaneen kehityksen ja sen edelleen näkyvät seuraukset mukaan lukien Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa. Hän kertoo myös, miksi muu maailma usein katsoo Valko-Venäjää geopolitiikan linssien läpi. Tämän jälkeen ymmärtää, miksi Suomen naapurustoon kuuluvan kymmenen miljoonan asukkaan maan tapahtumilla on meillekin väliä. 

Tapahtumassa on myös mahdollista ostaa ja saada omistuskirjoitus Jussi Niemeläisen Valko-Venäjä - Haava Euroopan sydämessä -kirjaan jäsenetuhintaan. Kirjan hinta on 10 euroa ja sen voi maksaa joko MobilePayllä tai käteisellä (jos maksat käteisellä, varaathan mukaan tasarahan). 

Ohjelma

  • 08.30 - 8.55 Ilmoittautuminen ja aamukahvit
  • 08.55 - 09.00 Avaussanat Heikki Malinen, Järjestöekonomit
  • 9.00 - 10.00 Jussi Niemeläinen: Valko-Venäjä - Haava Euroopan sydämessä
  • 10.00  Tapahtuma päättyy.

 

Paikkoja on 50 osallistujalle. Ilmoittaudu viimeistään 18.1.

Tervetuloa!

Järjestäjä: Järjestöekonomit

Helsingin Ekonomien tapahtumiin voivat ilmoittautua kaikki jäsenyhdistyksemme sekä Suomen Ekonomien kylterijäsenet.

Tiesithän, että voit liittyä oman ekonomiyhdistyksesi lisäksi kaksoisjäseneksi Helsingin Ekonomeihin ja osallistua mm. noin 150 jäsentapahtumaan vuodessa.

Voit liittyä kaksoisjäseneksi näppärästi eLoungessa.

Ajankohta

Alkaa:  

25.1.2024 08:30

Päättyy:  

25.1.2024 10:00

Tapahtumapaikka

Oodi, kokoustila Kuutio

Töölönlahdenkatu 4
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Helsingin Ekonomit

heko@heko.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki