Vasa - provning av mousserande viner
23.3.2023 17:30
Havtornen
Tillsammans med sommelier Andreas Sandén får vi prova på fyra olika sorters mousserande vin, som avnjuts tillsammans med några salta snittar
- Kallrökt lax med philadelfiaost och gräslök
- Skagen och forellrom
- Gravlaxmousse på Malaxlimpa
- Chevreost med ugnstorkad tomat och grillade grönsaker
Vi möts i Vardagsrummet, 2 vån.
Andreas Sandén, hemma från Petsmo men numera bosatt i Korsholm, har lång erfarenhet från både restaurang- och vinvärlden. Han är utbildad kock (YA) och sommelier samt har en kandidatexamen i pedagogik (ÅA) , och undervisar till vardags i vinkunskap och restaurangservice på Vasa Yrkesinstitut. Mat och vin är ett av hans stora intressen, utöver det ägnar han sin fritid åt familjen, träning samt jakt och friluftsliv.
Anmälningen är öppen för Niords ekonom- och juniormedlemmar. Avec (icke-medlem) till högre pris.