Helsingin Ekonomit - Päiväklubi

Tapahtuman oletuskuva

Teatteri: Ensimmäinen tasavalta

24.2.2023 19:00

Kansallisteatteri, Suuri Näyttämö

Lähitapahtuma


Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlanäytelmä Ensimmäinen tasavalta on hätkähdyttävän ajankohtainen kertomus historiasta, joka ei suostu katoamaan. Tämä Kansallisteatterin pääohjaajan Esa Leskisen kirjoittama ja ohjaama näytelmä piirtää vivahteikkaan kuvan Suomen ensimmäisestä presidentistä ja tasavaltaisen hallitusmuodon luojasta Kaarlo Juho Stålbergistä, jonka kuolemasta tuli syksyllä kuluneeksi 70 vuotta. Ensimmäinen tasavalta on kertomus siitä, kuinka tsaarin vallan alla viruvasta Euroopan takapajuisimmasta sääty-yhteiskunnasta vähitellen muotoutui demokraattinen, moniääninen ja oikeusvaltioperiaatetta kunnioittava Suomi.

Musiikkipitoinen dokumenttiesitys on eeppisten mittasuhteiden draama, joka kattaa yli puoli vuosisataa suomalaista historiaa. Esitys perustuu autenttisiin lähteisiin: muistiinpanoihin, päiväkirjoihin, kirjeisiin ja aikalaiskuvauksiin. Näyttelijätyö on kokonaisuudessaan laadukasta ja tärkeimmissä rooleissa esiintyvät Vesa Vierikko, Kristiina Halttu, Jukka Puotila, Taisto Oksanen, Katariina Kaitue, Eino Heiskanen, Sari Puumalainen, Antti Pääkkönen ja Esa-Matti Lång.

Paikkoja on 40 osallistujalle. Myös avecit ovat tervetulleita. Pääsylipun hinta on 39 euroa/henkilö. Ilmoittautudu viimeistään 2.2.

Järjestäjä: Päiväklubi

Paikkoja ei enää tarjolla.

Helsingin Ekonomien tapahtumiin voivat ilmoittautua kaikki jäsenyhdistyksemme sekä Suomen Ekonomien kylterijäsenet.

Tiesithän, että voit liittyä oman ekonomiyhdistyksesi lisäksi kaksoisjäseneksi Helsingin Ekonomeihin ja osallistua mm. noin 150 jäsentapahtumaan vuodessa.

Voit liittyä kaksoisjäseneksi näppärästi jäsenpalvelussa.

Ajankohta

Alkaa:  

24.2.2023 19:00

Päättyy:  

24.2.2023 22:00

Tapahtumapaikka

Kansallisteatteri, Suuri Näyttämö

Läntinen Teatterikuja 1
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Helsingin Ekonomit

heko@heko.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki