Helsingin Ekonomit - Konsuliklubi

Tapahtuman oletuskuva

Lähtijät podcast: Tarinoita suljettujen ovien takaa

4.5.2023 08:30

Webinaari


Mistä on hyvät työpaikat tehty? Mikä saa meidät lähtemään ja mikä jäämään?


The Great Resignation on ilmiö joka nousi voimakkaasti esiin 2020 alkaen erityisesti Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Halukkuus parempaan työelämään, joka ilmenee irtisanoutumisina ja työpaikan vaihtoina, näkyy myös Suomessa. Yhä useampi työntekijä pohtii työssä viihtymisen ja uusien mahdollisuuksien välillä, toisaalta myös yritysten osalta kisa osaajista ja työntekijöiden sitoutumisesta kasvaa.

Tämän ajatuksen pohjalta perustettiin ilmiömäiseen suosioon noussut Lähtijät -podcast. Podcastin kuuntelijaluvut ovat huikeat - 21:llä jaksolla on lähes 100 000 kuuntelukertaa. Yksi podcastin perustajista, Minna Ruusuvuori, on rohkeasti avannut keskustelua työstä lähtemisestä, sen syistä ja seurauksista. Minna myös tietää mistä puhuu, ja tulee nyt Konsuliklubin vieraaksi kertomaan oman tarinansa ja jakamaan kokemuksia kanssamme. 

Minnan lisäksi vieraaksemme saapuu Great Place to Work:n toimitusjohtaja Katriina Grönqvist. Great Place to Work on meille kaikille tuttu tunnustus hyvästä, vastuullisesta ja inspiroivasta työpaikasta. Tavoitteena on tehdä työtä paremman työn puolesta.

Tule mukaan Konsuliklubin tilaisuuteen, jossa Minna ja Katriina avaavat konkreettisten kokemusten ja tarinoiden kautta syitä lähtemisen ja jäämisen taustalla. Webinaarin aikana esiin nousee monta mielenkiintoista teemaa kuten:

  • Mitkä syyt johtavat ihmisten irtisanoutumiseen?
  • Millaisia vaikutuksia lähdöllä on työntekijän hyvinvointiin ja menestymiseen?
  • Kuinka lähtemisiä voitaisiin vähentää ja työntekijäpitoa parantaa? 
  • Mitä lähteminen tarkoittaa yrityksille kehittymisen, kulttuurin ja toimintadynamiikan perspektiivistä?
  • Millainen vaikutus lähtemisellä on kasvuun ja kannattavuuteen?

Ohjelma

  • 8.30 - 8.40 Tervetuloa, Konsuliklubi
  • 8.40 - 9.20 Mikä saa meidän lähtemään ja mikä saa jäämään? Lähtijät tutkimuksen tulosten yhteenveto, Lähtijät podcast ja Minnan tarina, Minna Ruusuvuori 
  • 9.20 - 10.00 Mistä on hyvä työpaikat tehty ja millaisia vaikutuksia irtisanoutumisilla ja toisaalta vahvalla sitouttamisella on yritykselle ja yksilölle? Mitä tutkimuksen tulokset kertovat ja mitä niistä tulisi oppia? Minna Ruusuvuori, Katriina Grönqvist ja Heli Törrönen
  • 10.00 - 10.30 Kysymyksiä
  • 10.30 Webinaari päättyy

Ilmoittaudu viimeistään 4.5. klo 8.00.

Järjestäjä: Konsuliklubi

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Tämä webinaari on avoin kaikille ekonomi- ja kylteriyhdistysten jäsenille

Ajankohta

Alkaa:  

4.5.2023 08:30

Päättyy:  

4.5.2023 10:30

Lisätiedot

Helsingin Ekonomit

heko@heko.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki