Helsingin Ekonomit - Päiväklubi

Tapahtuman oletuskuva

Vierailu Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseoon

29.8.2024 13:30

Nissbackan kartano

Lähitapahtuma 

Tervetuloa Laila Pullisen veistospuisto & kotimuseoon Nisbackan kartanoon Vantaalle!

Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo on vanhaan kartanomiljööseen sijoittuva uniikki taide-elämys, jossa vierailun ytimessä ovat rauha ja pysähtyminen. Kuvanveistäjä Laila Pullinen loi taidetta, historiallisia kerrostumia sekä luontoa suojelevan kokonaistaideteoksen Vantaalle, joka on nykyisin museoitu. Tämä elämäntyö rakentuu Pullisen taiteen keskeisille elementeille: historialle ja hetken hauraudelle, aineettoman ja aineen yhteyksille sekä luonnon lainalaisuuksille.

Museomiljöö koostuu useammasta osasta: 300 vuotiaiden tammien alle levittäytyvästä veistospuistosta, taiteilijakodista eli kotimuseosta sekä historiallisista rakennuksista. 100-vuotta täyttävässä Makasiinissa on ollut jo vuodesta 1985 lähtien esillä museon peruskokoelma ja ateljee-galleriassa esitellään Pullisen työtiloja ja kuvanveistämiseen liittyvää esineistöä sekä pidetään vuosittain vaihtuvaa näyttelyä. 

Ohjelma

  • 13.30 - 13.45 Ilmoittautuminen ja museon sisäänpääsyn maksaminen
  • 14.00 - n. 14.40 Museon esittely (osallistumme avoimeen esittelytilaisuuteen)
  • n. 14.40 - Omatoiminen museoon tutustuminen
  • Museo sulkeutuu klo 17

Museon pääsymaksu maksetaan makasiinin lipunmyyntipisteelle tai kotimuseon museokauppaan paikalle saapumisen yhteydessä. Pääsymaksu on Museokortilla ilmainen tai kertapääsylipulla 15€/hlö. Alennettuun kertapääsylippuun 12€/hlö ovat oikeutettujaopiskelijat ja eläkeläiset. Avoin opastus kuuluu lipun hintaan. 

Museoalue on osin esteellinen.  Alueella päsee liikkumaan tasaisella hiekkatietä pitkin ja Veistospuisto on pääosin nurmikenttää, jossa liikkuminen on liikuntarajoitteiselle mahdollista. Kotimuseoon ja Ateljee-galleriaan on muutaman rappusen nousu. Kotimuseon ovella on kaide. Asiakas WC:n sijaitessa kotimuseossa on sekin esteellinen. Makasiiniin on ramppi, jonka päässä on yhden rappusen pudotus. 

Paikkoja 15 henkilölle. Ilmottautuminen viimeistään 23.8.

Tervetuloa mukaan!

Järjestäjä: Päiväklubi

Helsingin Ekonomien tapahtumiin voivat ilmoittautua kaikki jäsenyhdistyksemme sekä Suomen Ekonomien kylterijäsenet.

Tiesithän, että voit liittyä oman ekonomiyhdistyksesi lisäksi kaksoisjäseneksi Helsingin Ekonomeihin ja osallistua mm. noin 150 jäsentapahtumaan vuodessa.

Voit liittyä kaksoisjäseneksi näppärästi eLoungessa.

Ajankohta

Alkaa:   29.8.2024 13:30
Päättyy:   29.8.2024 17:00

Tapahtumapaikka

Nissbackan kartano

Sotungintie 4
01200 Vantaa

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Helsingin Ekonomit

heko@heko.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki