Esihenkilön jaksaminen ja mielen hyvinvointi
28.9.2023 09:00
Verkossa
Esihenkilötyö ei ole helppoa. Paineita ja odotuksia kasaantuu useista suunnista, ja jakautunut keskittyminen vie helposti jaksamisen äärirajoille. Puheissa korostuu usein myös esihenkilön rooli henkilöstön hyvinvoinnin tukijana, mutta miten pärjää itse johtaja?
On aika kääntää katseet esihenkilön hyvinvointiin. Tässä webinaarissa Mehiläisen johtava työpsykologi Suvi Suortamo tulee kertomaan meille esihenkilön omasta jaksamisesta ja mielen hyvinvoinnista. Kuulet muun muassa:
- Missä menee raja normaalin ja liiallisen kuormituksen suhteen? Onko omissa kyvykkyyksissä tai taidoissa vikaa jos ei jaksa?
- Miten pärjäämisen ja vaativuuden kulttuuri ruokkii uupumista?
- Mitä muutoksia tulee tehdä, jotta yksilö itse pystyy olemaan vielä työpäivän jälkeen aidosti läsnä omassa arjessaan?
Webinaarissa ovat mukana myös Suomen Ekonomien hyvinvoinnin tutkimuksesta ja palvelukehityksestä vastaavat uravalmentaja Sirja Kulmala-Portman, sekä työmarkkina- ja yhteiskuntapolitiikan asiantuntija Riikka Sipilä.
Tallennuksen päätyttyä sinulla on mahdollisuus jäädä linjoille esittämään kysymyksiä Suville chatissa. Kysymysten tulee olla anonyymeja eikä ne saa olla yksilöitävissä.
Ilmoittautuminen on avoinna kaikille ekonomi-, kylteri- ja KylteriPlus-jäsenille. Tapahtuma tallennetaan ja tallenne viedään eLoungeen pian sen päättymisen jälkeen.
Suvi Suortamo
Toimin Mehiläisessä johtavana työterveyspsykologina. Pitkän yli 20-vuotisen psykologiurani aikana olen kohdannut vastaanotollani ja yritysyhteistyössä lukuisten työntekijöiden, asiantuntijoiden, esihenkilöiden ja johtajien kokemuksia siitä, millaista työelämä parhaimmillaan, mutta myös pahimmillaan on. Työurani on tarjonnut minulle hienoja mahdollisuuksia tutkia ja kehittää yhteistyössä Mehiläisen asiakasorganisaatioiden kanssa keinoja edistää yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia ja havaita, millaisella tuella saadaan vaikuttavuutta aikaiseksi. Mielen hyvinvoinvointi on ilmiönä moniulotteinen, mutta keinot tukea mielen hyvinvointia työssä eivät ole kovin vaikeita. Oman työni merkityksellisyys muodostuukin suurilta osin juuri näiden keinojen edistämisestä organisaatioiden ja siellä työskentelevien ihmisten parhaaksi.