29.9.2022 00:00:00 - 3.10.2022 00:00:00  Belfast

Ulkomaanmatka: Dublin ja Belfast/Pohjois-Irlanti

29.9.2022

Vihdoinkin - Syksyn ulkomaanmatka: Dublin ja Belfast/Pohjois-Irlanti

EPE:n vuoden 2022 ulkomaanmatkakohde on Belfast ja Dublin, Pohjois-Irlanti. Matkalle lähdetään to 29.9. ja paluumatkalle lähdetään su 2.10 ja kotona ollaan aikaisin ma 3.10.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Jälki-ilmoittautumiset/tiedustelut yms. suoraan Jarkolle (040-7499 449)

Matkustus tiedot: 29.09. Junalla Hki Vantaan lentokentälle, menolento 29.09. AY1385 HEL > DUB klo 16.00–17.20 ja 02.10. paluulento 02.10. AY1386 DUB > HEL klo 18.05–23.05 | AY0321, jatkolento Vaasaan Helsingistä: HEL > VAA klo 00.05–01.05. 

BELFAST JA VIHREÄN SAAREN LUMO

Pienessä Irlannissa ehtii muutamassa päivässä kokea paljon: huikean kauniin maaseudun, pohjoisrannikon ja kaksi kaupunkia, Dublinin ja Belfastin. Vehreälle, kauniille saarelle pääsee kolmessa tunnissa suoraan Dubliniin lentäen. Lentokoneen laskeutumisesta Dubliniin on vierähtänyt vain tovi, kun monet Irlannin tunnusmerkit ovat silmien alla. Vasenta kaistaa kohti Belfastia ajavan bussin ikkunan takana lampaat laiduntavat vihreillä jyrkillä rinteillä. Kaksikerroksiset asuintalot ovat matkan varrella melkein tiessä kiinni ja niiden pihoja rajaavat matalat kiviaidat. Sää vaihtelee kuten matkaoppaissa kerrotaan. Nopean sadekuuron jälkeen pilkistää pian aurinko. Ja kohta ripsottaa taas vettä. Vaikka saarella on sateinen maine, ei Irlannissa kuitenkaan sada päivätolkulla kuten Suomessa.


29.09. to | Ceád Mile Fáilte! Saapuminen Irlantiin
Aamupäivällä kokoontuminen Seinäjoen juna-asemalla, jolta lähdemme VR:llä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.
T2:ssa on vastassa tuttu matkanjohtajamme, ja lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen jälkeen nautimme kevyen aterian. Helsinki-Dublin klo 16.00-17.20. Tuloterminaalin edessä odottaa tilausajobussimme; kuljetus Dublinin keskustaan ja majoittuminen. Yhteinen tuloillallinen aidon irlantilaisissa, iloisissa tunnelmissa.

30.09. pe | Dublinia ja Belfastia
Irlantilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle kaupunkikiertoajelulle Dublinissa saaden yleiskuvan tästä rennosta pääkaupungista; kuulemme Dublinin historiasta ja vilkkaasta nykypäivästä. Dublinin Yrjöjen aikaiset korttelit ja puistot St. Stephen’s Green ja Phoenix Park muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset
tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Käymme tunnetussa Guinnessin v. 1904 valmistuneessa panimossa Guinness
Storehousessa ja sen Gravity Bar -näköalabaarissa, josta on 360°näkymät yli Dublinin. Nautimme tietenkin reilun lasillisen tätä tummaa, sametinpehmeää olutta. Yhteisen lounaan jälkeen tutustumme vielä Learse Lyon -viskitislaamoon, joka valmistaa viskin ohella myös giniä. Tislaamo sijaitsee vanhassa kirkossa!
Jätämme Dublinin ja lähdemme saaren pohjoisosaan, Pohjois-Irlantiin, joka kuuluu Englantiin. Majoitumme keskustahotelliin, ilta omaa aikaa.

01.10. la | Upea pohjoisrannikko – Skotlanti näkyy!
Aamiaisen jälkeen jatkamme kiertoajelulla tutustuen Belfastiin ja sen historiaan. Näemme mm. viktoriaanisen ajan arkkitehtuuria ja länsiran-nan katoliset ja protestanttiset alueet. Lukuisat muraalit muistuttavat kaupungin lähihistorian vaikeista ajoista. Reittimme varrelle osuvat myös Belfastin kaupungintalo, The Waterfront Theatre, Stormont ja Belfast Opera House. Lähdemme saaren pohjoisimpaan osaan, Antrimiin Giant´s Causewaylle (”jättiläisen pengertielle”). Giant's Causeway on noin 40 000 yhteen liittyneestä basalttipylväästä koostuva nähtävyys Pohjois-Irlannin koillisrannikolla Antrimin kreivikunnassa noin 4,8 km Bushmillsin kylän pohjoispuolella. Pääasiassa kuusikulmaisista pylväistä koostuva kalliomuodostelma on saanut alkunsa 50–60 miljoonaa
vuotta sitten tapahtuneesta tulivuoren purkauksesta ja siitä syntyneestä laavavirrasta. Paksu laavavirta on jäähtynyt tasaisesti, ja samalla sen tilavuus on pienentynyt. Kutistumisen seurauksena laavaan on tullut säännöllisiä halkeamia, joita vesi on edelleen laajentanut. Prosessi on toistunut useita kertoja, mistä muistona rantatörmän kalliossa on useita basalttipylväskerroksia.
Unesco julisti nähtävyyden maailmanperintökohteeksi vuonna 1986. Tällä hetkellä alueesta vastaa National Trust, joka rakentaa alueelle turistikeskusta ja vaellusreittiä. Nykyään Giant’s Causeway on Pohjois-Irlannin suosituin turistinähtävyys, jossa käy vuosittain noin 500 000 kävijää. Täältä palaamme illaksi Belfastiin. Yhteinen illallinen.

02.10. su | Titanic ja paluumatka
Irlantilaisen aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista. Tutustumme Belfastissa v. 2012 avattuun Titanic Experience -näyttelyyn. Titanic Belfast Experience on Belfastissa oleva museo, jossa esitellään v. 1912 uponneen höyrylaiva Titanicin tarina. Museo avattiin v. 2012, jolloin tuli kuluneeksi tasan sata vuotta laivan uppoamisesta. Museon rakentaminen kesti kolme vuotta, ja sen rakentamiskustannukset olivat 77 miljoonaa puntaa. Titanic Belfast sijaitsee sadan metrin päässä siitä telakasta, jolla laiva rakennettiin. Näyttely kattaa 6 kerrosta ja 9 erilaista galleriaa. Museosta näkee hyvin telakalle, jolla Titanic rakennettiin. Täällä on myös matkamuistomyymälä ja kahviloita. Lähtö kohti Dublinia ja pittoreskia Howthin kalastajakylää, joka sijaitsee hieman Dublinin pohjoispuolella ja on viikinkien aikanaan perustama. Täällä nautimme vielä yhteisen lounaan ennen kuljetusta Dublinin lentokentälle. Abbey Tavern on yksi Irlannin vanhimmista pubeista, pubi on peräisin 1500-luvulta. Abbey Tavern-pubi sijaitsee viehättävässä Howthin kalastajakylässä. Täällä tapaamme mukavia paikallisia heidän omassa pubissaan. Ravintolassa on rento, tervetulleeksi toivottava tunnelma ja täällä tarjoillaan hyvää perusirlantilaista
pubi-ruokaa sekä paikallisten kalastajien pyytämiä merenherkkuja saatavuuden mukaan.

Paluulento Helsinkiin klo 18.05–23.05 ja edelleen Vaasaan puolenyön jälkeen klo 00.05–01.05+1. Vaasan lentokentältä tilausajokuljetus Seinäjoelle.   Slán Abhaile!

MAJOITUS esim:
DUBLIN ACADEMY PLAZA HOTEL 3* • 10-14 Findlater Place • Off O’Connell Street • Dublin 1 • Puh.: +353-(0)1-
878 0666 • www.academyplazahotel.ie, BELFAST
HOLIDAY INN BELFAST CITY CENTRE 4* • 40 Hope Street • BT12 5EE Belfast • Northern Ireland •Puh.: +44-(0)28-9024 2494 • http://www.hibelfastcitycentre.co.uk,

Hinta ja ilmoittautuminen

Valmis ohjelmapakettihinta on 1.375 €/hlö / paikkoja rajoitetusti.

Etelä-Pohjanmaan Ekonomit ry osallistuu omien jäsentensä matkakuluihin erikseen määriteltävällä alennuksella.

Ekonomiseen hintaan sisältyy kaikki tämä:
– junamatka Seinäjoki > Tikkurila VR:n 2. luokassa ja paikallisjuna Tikkurila > Helsinki-Vantaan lentoasema
– ateria Helsinki-Vantaalla lähtöselvityksen jälkeen
– Finnairin lennot Helsinki > Dublin ja Dublin > Helsinki > Vaasa, turistiluokassa veroineen
– matkatavara max. 23 kg + käsimatkatavara
– suomenkielinen matkanjohtaja "Leila" alk. ja päättyen Helsinki
– tilausajokuljetukset Irlannissa tasokkaalla turistibussilla
– 3 yöpymistä väh. 3* keskustahotelleissa jaetuissa 2 hengen huoneissa aamiaisineen
– 3 lounasta ja yksi illallinen sekä irlantilainen ilta illallisineen
– käynti Guinness Storehousessa ja Gravity Barissa
– tutustuminen Pearse Lyonin viskitislaamoon, tasting
– käynti Giant´s Causewayllä
– käynti Titanic Experiencessä
– tilausajokuljetus Vaasan lentoasemalta Seinäjoelle

Varaa matkapäivät jo kalenteristasi ja ilmoittaudu heti, kuitenkin viimeistään 4.7 (varataan lentopaikat) / paikkoja rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä !  

Jälki-ilmoittautumiset/tiedustelut yms. suoraan Jarkolle (040-7499 449)

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.
Tapahtuma täynnä

Paikkoja jäljellä


Tapahtumaan on jäljellä 0 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:  

29.9.2022 00:00:00

Päättyy:  

3.10.2022 00:00:00

Järjestäjä

Etelä-Pohjanmaan Ekonomit

Lisätiedot

Jarkko Kallioniemi

040 749 9449

epe@ekonomit.fi

Tapahtumapaikka

Belfast

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet