26.9.2020 - 29.9.2020  Belfast

Ulkomaanmatka: Belfast ja Dublin

26.9.2020

Belfast ja vihreän saaren lumo

EPEn vuoden 2020 ulkomaanmatkakohde on Belfast, Irlanti. Matkalle lähdetään la 26.9. aamupäivällä Seinäjoen Rautatieasemalta junalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta klo 16-17.20 lento Dubliniin. Vietämme päivän Dublinissa ja jatkamme seuraavana päivänä matkaa Belfastiin. Paluulento Helsinkiin ti 29.9. klo 18, josta tilausajokuljetus Seinäjoelle. Lennot toteuttaa turvallisesti Finnair ja perillä käytössä on ryhmälle varattu tilausajobussi.

Pienessä Irlannissa ehtii muutamassa päivässä kokea paljon: huikean kauniin maaseudun, länsirannikon ja kaksi kaupunkia, Dublinin ja Galwayn. Karun kauniille saarelle pääsee kolmessa tunnissa suoraan Dubliniin lentäen. Lentokoneen laskeutumisesta Dubliniin on vierähtänyt vain tovi, kun monet Irlannin tunnusmerkit ovat silmien alla. Vasenta kaistaa kohti Belfastia ajavan bussin ikkunan takana lampaat laiduntavat vihreillä jyrkillä rinteillä. Kaksikerroksiset asuintalot ovat matkan varrella melkein tiessä kiinni ja niiden pihoja rajaavat matalat kiviaidat. Sää vaihtelee kuten matkaoppaissa kerrotaan. Nopean sadekuuron jälkeen pilkistää pian aurinko. Ja kohta ripsottaa taas vettä. Vaikka saarella on sateinen maine, ei Irlannissa kuitenkaan sada päivätolkulla kuten Suomessa.

Ennakkotietoa matkasta:

Lennot:

Menolento lauantai 26.9.: Finnair AY1385 HEL–DUB klo 16.00–17.20
Paluulento tiistai 29.9.: Finnair AY1386 DUB–HEL klo 18.05–23.05

 

Hinta sisältää:

  • yllä mainitut Finnairin lennot
  • juna- ja linja-automatkan Sjk-Hki-Sjk
  • tilausajokuljetukset Irlannissa tasokkaalla turistibussilla
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut kohteessa
  • 3 yön majoitus keskustahotelleissa *** jaetuissa 2 hengen huoneissa
  • 3 lounasta ja yksi illallinen sekä Irlantilainen ilta illallisineen
  • Retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaisesti

 

Hinta ja ilmoittautuminen

Hinta on noin 1.280 €/hlö 2h huoneessa (pidätämme oikeuden tarkentaa hintaa myöhemin, kun osallistujien määrä on selvillä). Etelä-Pohjanmaan Ekonomit ry osallistuu omien jäsentensä matkakuluihin erikseen määriteltävällä alennuksella.

Varaa matkapäivät jo kalenteristasi ja ilmoittaudu mukaan! . Varausmaksu 300 eur. Ilmoittautuminen on sitova.

 

Matkaohjelma

Päivä 1Lauantai 26.9. Ceád Mile Fáilte! Kokoontuminen Seinäjoen rautatieasemalla, InterCity-juna Tikkurilaan klo 10.35–13.19. Paikallisjuna edelleen Tikkurilasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jossa yhteinen ateria lähtöselvityksen jälkeen.

Suora lento Helsinki-Dublin klo 16.00-17.20. Matkanjohtaja/oppaamme odottaa tuloterminaalissa, tilausajokuljetus 4* hotellillemme Dublinissa ja majoittuminen.
Lähtö jalkaisin irlantilaiseen illanviettoon; luvassa illallinen irlantilaisen musiikin säestämänä

Päivä 2 – Sunnuntai 27.9.  Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista. Aloitamme sunnuntain tutustumalla Dubliniin kiertoajelulla saaden yleiskuvan tästä rennosta pääkaupungista; kuulemme Dublinin historiasta ja vilkkaasta nykypäivästä.

Dublinin Yrjöjen aikaiset korttelit ja puistot St. Stephen’s
Green ja Phoenix Park muistuttavat Dublinin loisteliaasta
1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. 

Käymme Guinnessin v. 1904 valmistuneessa panimossa ja sen Gravity Barissa, josta on 360° näkymät yli Dublinin. Guinnessin historia ulottuu yli 250 vuoden taakse. Nautimme tietenkin myös lasillisen Guinnessia. 

Hieman omaa aikaa ja yhteinen lounas, minkä jälkeen lähdemme kohti Pohjois-Irlantia ja Belfastia. Teemme opastetun kaupunkikiertoajelun, jonka aikana näemme mm. viktoriaanisen ajan arkkitehtuuria ja länsirannan katoliset ja protestanttiset alueet. Lukuisat muraalit muistuttavat kaupungin lähihistorian vaikeista ajoista. Reittimme varrelle osuvat myös Belfastin kaupungintalo, The Waterfront Theatre, Stormont ja Belfast Opera House. Kiertoajelu päättyy väh. 3* keskustahotellillemme; majoittuminen. Ilta omaa aikaa.

Päivä 3 – Maanantai 28.9.  Irlantilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme saaren pohjoisimpaan osaan, Antrimiin. Ensimmäisen pysähdyksen teemme Bushmills Distilleryssä, viskitislaamossa, joka on perustetttu v. 1608. The Old Bushmills vietti siis hiljattain 400-vuotisjuhlaa. Teemme tutustumiskierroksen ja saamme maistiaiset muutamasta hienosta Single Malt -viskistä.
Myymälästä voi ostaa matkamuistoja ja viskejä, joita
ei Suomesta saa. Täältä jatkamme Giant´s Causewaylle (”jättiläisen pengertielle”). Täältä palaamme illaksi Belfastiin,
jossa hieman omaa aikaa yhteiseen
läksiäisillalliseen saakka.

belfast_pub.jpg (29 KB)

Päivä 4 – Tiistai 29.9.  Tuhdin aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista. Sen jälkeen jaksamme tutustua v. 2012 avattuun Titanic Experience -näyttelyyn. Täältä lähdemme etelää ja Irlannin tasavaltaa kohti pittoreskiin Howthin kalastajakylään, joka sijaitsee hieman Dublinin pohjoispuolella ja on viikinkien aikanaan perustama. Täällä nautimme yhteisen lounaan. 

Kuljetus Dublinin lentokentälle. Paluulento Helsinkiin klo 18.05–23.05 ja tilausajokuljetus Seinäjoelle.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen
sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkavarauksen yhteydessä.

 

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Määrä

Ennakkovaraus

Varausmaksu 300 eur laskutetaan erikseen

Määrä:

Avec

Määrä:


Lippuja saatavilla

Paikkoja jäljellä


Tapahtumaan on jäljellä 21 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:  

26.9.2020

Päättyy:  

29.9.2020

Järjestäjä

Etelä-Pohjanmaan Ekonomit

Lisätiedot

Jarkko Kallioniemi

040 749 9449

epe@ekonomit.fi

Tapahtumapaikka

Belfast

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet